gel

Extensiile cu gel sunt una dintre cele mai populare si iubite modalitati de a obtine unghii mai lungi si mai puternice in zilele noastre.

Desi fiecare lungime si forma ne ofera tone de posibilitati in departamentul de unghii, uneori scopul este doar de a adauga varfuri lungi si durabile la capatul fiecarei unghii sau chiar de a oferi mai mult spatiu pentru nail art si oja in general.

Aceasta tehnica de unghii ar putea fi raspunsul la rugaciunile noastre inspirate de frumusete, dar, desigur, are propriile sale argumente pro si contra.

Ce sunt unghiile cu gel?

Extensia unghiilor cu gel este un proces care implica un gel dur construit pe o unghie naturala si uscat cu lumina UV.

Manichiurista foloseste o forma de unghii, care este practic un autocolant care trece sub marginea libera (varful) unghiei, pentru a extinde lungimea unghiei.

Singura conditie prealabila este ca unghiile tale sa nu fie roase.

Pentru o extensie cu gel, unghia trebuie sa aiba putina lungime, nu multa, dar sa existe.

Daca unghiile tale sunt prea scurte, nu exista nimic de care sa se lipeasca gelul.

Beneficiile

  • Unghii lungi si puternice
  • Varfurile usoare ale unghiilor
  • Mai sigure si mai sanatoase decat unghiile acrilice

Dezavantajele

  • Poate slabi unghiile in timp
  • S-ar putea sa nu functioneze bine pe unghiile prea scurte

Cum se aplica extensiile de unghii cu gel?

Cand vine vorba fie de a obtine un set de extensii de unghii cu gel predefinite, fie de a le crea pe loc, tehnicianul de unghii trebuie mai intai sa pregateasca unghiile (pila, curatare si slefuit).

Apoi, expertul aplica o forma sub unghia naturala pentru a crea lungimea una cate una cu un gel builder, un gel primer si un gel top coat, lasandu-le sa se usuce sub lumina LED sau UV.

Al doilea pas, folosesc un liant (aceasta va usuca unghiile) si un primer (aceasta va face unghiile lipicioase), astfel incat gelul sa se lipeasca de el.

In al treilea rand, aplica un strat de gel pe unghiile propriu-zise si il lasa sa se usuce la lumina timp de aproximativ 60 de secunde.

Dupa ce a ales ce dimensiune se potriveste unghiei reale a clientului, aplica gelul pe interiorul extensiei de gel si il aseaza pe unghia reala.

Unghii cu gel vs. unghii acrilice: care este diferenta?

Atat acrilicele, cat si gelul pot fi folosite pentru a crea extensii de unghii.

De asemenea, au un aspect similar, desi varfurile de gel se pot simti mai usoare.

Este vorba in principal de structura unghiei, dar diferenta reala consta in procesul de polimerizare, usurinta indepartarii si densitatea.

Procesul de utilizare a gelului este cu siguranta mai rapid. Nu exista mirosuri puternice si nu veti avea bataia de cap sa piliti sau sa va ocupati de praf.

Cu unghiile acrilice, trebuie sa amesteci un lichid numit monomer si o pulbere (polimer) pentru a modela unghia artificiala.

Cat dureaza extensiile de unghii cu gel?

Durata de viata a unghiilor cu gel depinde de modul in care va folositi mainile – pentru unii oameni, acestea vor dura doua saptamani; pentru altii, vor dura patru pana la cinci saptamani.

Extensiile de unghii cu gel sunt sigure?

Daca sunt aplicate si indepartate corespunzator, extensiile de gel sunt foarte sigure.

Sunt considerate o versiune mai sanatoasa a acrilicelor, mai ales pentru ca nu au pulberea sau substantele chimice dure precum metacrilatul de metil si toluenul.

Trebuie doar sa fii sigur ca gasesti un profesionist in care ai incredere si care are recenzii bune.

Concluzia

La fel ca orice alta manichiura, beneficiul unghiilor cu gel este subiectiv.

Desi, fara indoiala, creeaza mai mult spatiu pentru nail art, insa va reamintim ca unghiile de toate lungimile se incadreaza in aceasta tendinta.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol